Supa de pui
Ingrediente:
1 pui intreg 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel (sau de pastarnac) 1 ardei gras mic 2 rosii 1 ceapa 100 g fidea (sau orez) zeama de lamaie patrunjel verde sare
Mod de preparare:
Puiul se parleste, daca este intreb, se spala bine si se pune sa fiarba intr-o oala, cu putina apa. Dupa 3-4 minute de fiert, se arunca apa si se spala bine atat puiul, cat si oala. Se pune din nou in oala cu 3 litri de apa, sa fiarba acoperit, pe foc mic, circa o ora. Trebuie avut grija sa se ia spuma. In acest timp, se curata legumele, se spala si se taie cuburi mari. Dupa 40 de minute de cand puiul a inceput sa fiarba, se pun in oala si legumele, iar dupa alte 15 minute, se pune fideaua sau orezul. Cand toate ingredientele sunt fierte bine, se ia vasul de pe foc, se potriveste de sare si se presara patrunjelul verde tocat. Cine doreste poate sa puna in farfurie zeama de lamaie. Este mult mai gustoasa preparata cu gaina, in loc de pui, dar atunci timpul de fierbere este mai mare.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste -
Orez turcesc
Se spala orezul in ape succesive, apoi se lasa la scurs. Separat, se fierb apa si cele 250 ml de supa, cu putina sare. ... (mai mult)
Citeste -
Supa cu varza
Ceapa se toaca marunt si se opareste. Fideaua se fierbe in apa cu sare si putin ulei, apoi se trece printr-un jet de apa... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste -
Supa de naut
Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte. Cand e gata de a fi pregatit, acesta se fierbe timp de doua ore in 2 ... (mai mult)
Citeste -
Supa de galuste
Se separa albusurile de galbenusuri. Patrunjelul verde se toaca marunt. Supa de oase se fierbe. Galustele se prepara ... (mai mult)
Citeste







