Supa de porumb
Ingrediente:
4 stiuleti de porumb 1 morcov 1 patrunjel radacina 1 ceapa 1 pahar lapte 2 linguri smantana 2 lingurite unt, marar tocat sare
Mod de preparare:
Se fierbe in apa morcovul, patrunjelul si ceapa ( intregi ) impreuna cu stiuletii de porumb bine spalati, pana cand bobul de porumb se inmoaie si poate fi strivit intre degete. Se strecoara inlaturand zarzavatul care impreuna cu boabele de porumb se trec prin sita, subtiind cu 4 pahare din zeama in care au fiert. Se pune supa din nou la foc, adaugand laptele, sarea, untul si mararul tocat. Se lasa sa dea doua, trei clocote si se serveste dreasa cu smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa crema de porumb
Intr-o oala cu 2 l de apa se pun la fiert cartofii taiati cubulete, ardeiul gras curatat de seminte si taiat cubulete, ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu porumb
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ... (mai mult)
Citeste -
Rata la cuptor
Se spala rata in interior si in afara. Dupa ce se usuca putin, se unge cu unt pe toate partile. Se pune intr-un vas ... (mai mult)
Citeste -
Peste cu fulgi de porumb
Pestele se taie in felii de grosimi egale, separat se bat cele trei oua, in care se presara piper, sare si coriandru, ... (mai mult)
Citeste -
Rata cu portocale
Se curata interiorul ratei. Apoi, intr-o cratita adanca si larga se topeste untul si se adauga rata. Se adauga supa, ... (mai mult)
Citeste -
Supa chinezeasca
Mai intai se spala si se portioneaza pieptul de pui, in cubulete mai mici. Intr-o oala se pun cam 3 l de apa pe foc, iar... (mai mult)
Citeste







