Salata de sfecla rosie
Ingrediente:
1kg sfecla rosie 10ml otet sau zeama de lamaie 30ml ulei 15g hran ras sare
Mod de preparare:
Se aleg cateva sfecle de marime mijlocie, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cat sa fie acoperite. Se incearca cu furculita, daca sunt fierte. Se pot pune la copt, intr-o tava, in cuptor, unde se tin pana cand se inmoaie. Hreanul se rade prin razatoarea cu gauri mici. Dupa ce s-a racit, sfecla se curata de coaja si se taie in cubulete de un cm grosime. Se poate rade prin razatoarea cu gauri mari. Se aseaza intr-o salatiera si se amesteca cu: ulei, zeama de lamaie sau otet, hrean ras, sare dupa gust. Se serveste ca salata acra, la orice preparat din carne sau legume.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata din sfecla rosie
Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, se curata si se taie in felii subtiri cu un cutit. Sfecla se poate coace la ... (mai mult)
Citeste -
Bors de sfecla rosie
Sfecla rosie o vom curata si spala bine, apoi se va da pe razatoare. Intr-o oala turnam borsul, punem si sfecla sa ... (mai mult)
Citeste -
Suc de sfecla rosie
De obicei, numai interiorul sfeclei se foloseste pentru a face suc. Partile verzi sunt amare, dar pot fi utilizate. ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie
Morcovii, ceapa, radacina de patrunjel si sfecla rosie se trec prin razatoare. Cartofii se curata si se taie cubulete. ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie cu bors
Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu cartofi si sfecla rosie
Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete marunte. Intr-o oala incapatoare se toarna cam 3 litri... (mai mult)
Citeste







