Ciorba de sfecla rosie
Ingrediente:
500g sfecla rosie 3 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 cepe 2 cartofi 40ml ulei leustean verde patrunjel verde 1.5L bors sare.
Mod de preparare:
Morcovii, ceapa, radacina de patrunjel si sfecla rosie se trec prin razatoare. Cartofii se curata si se taie cubulete. Leusteanul si patrunjelul verde se toaca marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Morcovii, ceapa si radacina de patrunjel se calesc in ulei timp de 2 minute. Se adauga apoi 1200ml de apa fierbinte si se lasa sosul pe foc inca 30 de minute. Se adauga sfecla rosie rasa si cartofii si se fierb in continuare pana se inmoaie toate legumele. Se acreste ciorba cu bors, se sareaza si se aromeaza cu leustean si patrunjel verde. Se serveste atat fierbinte, cat si rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata din sfecla rosie
Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, se curata si se taie in felii subtiri cu un cutit. Sfecla se poate coace la ... (mai mult)
Citeste -
Bors de sfecla rosie
Sfecla rosie o vom curata si spala bine, apoi se va da pe razatoare. Intr-o oala turnam borsul, punem si sfecla sa ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de sfecla rosie cu bors
Morcovul, sfecla si crtofii se curata si se taie in cubulete mici. Ardeiul si ceapa se toaca fin si se calesc impreuna ... (mai mult)
Citeste -
Suc de sfecla rosie
De obicei, numai interiorul sfeclei se foloseste pentru a face suc. Partile verzi sunt amare, dar pot fi utilizate. ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba cu cartofi si sfecla rosie
Legumele se curata de coaja si se spala, apoi se taie in cubulete marunte. Intr-o oala incapatoare se toarna cam 3 litri... (mai mult)
Citeste -
Salata de sfecla rosie
Se aleg cateva sfecle de marime mijlocie, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cat sa fie acoperite. Se ... (mai mult)
Citeste







