Tocana de mistret
Ingrediente:
1 kg carne mistret 200 ml de vin 50 g unt 3 morcovi 2 cepe usturoi faina sare piper
Mod de preparare:
Se va taia carnea de mistret in cuburi, iar intr-o cratita in care am incins untul, se va rumeni, la foc mediu. Separat, ceapa si morcovii se calesc in untul ramas, iar cand s-au inmuiat, se adauga peste carne. Peste ele, se toarna si cele 200 ml de vin, in care am dizolvat si o lingura de faine, pentru a ingrosa sosul lasat. Se condimenteaza totul cu sare, piper si usturoi, iar cand s-a incins cuptorul, se introduce cratica cu tocana, pentru a o gati cam 60 de minute. Cand totul e gata, se poate presara si verdeata, deasupra, dupa gust.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Friptura de mistret cu sos vanatoresc
Dupa ce s-a marinat, carnea de mistret se scoate, se sterge si se fasoneaza in bucati de forma cilindrica. Se impaneaza ... (mai mult)
Citeste -
Tocana cu carne de porc
Mai intai curatam si spalam bine carnea, apoi o portionam in bucatele mai mici. Ceapa si ardeii se cutara si se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de miel
Carnea de miel se spala si se sareaza dupa care se portioneaza. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Rosiile... (mai mult)
Citeste -
Tocana de ciuperci
Ciupercile se taie in bucati potrivit de mari, se calesc in ulei impreuna cu ceapa adaugandu-se din cand in cand putina ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de mazare
Cepele se toaca marunt si se calesc in putin ulei. Cand devine transparenta, punem si carnatii taiati felii si se ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de legume cu orez
Mai intai spalam orezul bine si il punem la fiert. Rosiile le decojim si le tocam in cubulete, cepa o tocam marunt, iar ... (mai mult)
Citeste







