Tocana de miel
Ingrediente:
1.5kg carne de miel 1kg ceapa 150ml ulei 30g usturoi 500g rosii proaspete 100ml vin alb boia de ardei cimbru patrunjel verde piper sare
Mod de preparare:
Carnea de miel se spala si se sareaza dupa care se portioneaza. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc si sunt taiate felii. Bucatile de carne de miel se inabusa in 50ml de ulei cu circa 100ml de apa, dupa care se scot separat. In 100ml de ulei si 100ml de apa se inabusa ceapa, apoi se adauga pasta de tomate, usturoiul, boia de ardei, cimbrul, rosiile, piper, sare si bucatile de carne de miel. Se completeaza cu 800ml de apa fiarta si se lasa sa fiarba in continuare. La final, se adauga vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Tocana de miel se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pastrama de miel
Se spala si se taie carnea de miel. Se bate putin cu ciocanul si se pune la prajit in ulei. Se pune la calit ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Drob de miel
Organele de la miel se pun la fiert timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit putin! Dupa, se toaca marunt ... (mai mult)
Citeste -
Carne de miel la cuptor
Pulpa de miel se aseaza intr-o tava, iar peste ea punem condimentele, sturoiul si vinul si dam tava in cuptorul incins. ... (mai mult)
Citeste -
Stufat de miel
Carnea de miel o portionam si o lasam in apa rece, legumele le spalam bine si le tocam. Intr-o tigaie, punem cam 30 ml ... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de miel la cuptor
Pentru inceput, spalam pulpa de miel si o scurgem bine de apa. O impanam cu felii de usturoi, din loc in loc si o ... (mai mult)
Citeste -
Tocana cu carne de porc
Mai intai curatam si spalam bine carnea, apoi o portionam in bucatele mai mici. Ceapa si ardeii se cutara si se toaca ... (mai mult)
Citeste







