Pulpa de caprioara la cuptor
Ingrediente:
o pulpa caprioara din spate 100g slanina 60g unt Pentru bait: 1 1/2l vin 50g slanina 1 morcov 1 legatura de patrunjel 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 10-12 boabe de piper 1-2 foi de dafin 150g ulei sare
Mod de preparare:
Se ia pulpa de caprioara, se curata de toate pielitele, se impaneaza cu slanina subtire si se lasa deoparte. Se pregateste baitul si se pune la fiert, cand vinul a scazut pe jumatate se mai adauga 60g apa si sarea necesara, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se toarna apoi peste pulpa de caprioara asezata intr-un vas incapator, avand grija sa fie bine acoperita cu bait. Se lasa 2-3 zile, intorcand carnea din cand in cand, dupa care se scoate, se sterge de mirodeniile din bait, se unge cu unt si se pune la cuptor la foc potrivit, circa o ora jumate, pentru a se rumeni. In timpul coacerii se stropeste cu zeama pe care o lasa la fript. Cand este bine rumenita se scoate, se taie atatea felii cate sunt necesare, pentru ca in bucata, se pastreaza mai bine. Se serveste cu orice leguma si salata de sezon.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Caprioara cu sos de ciuperci
Se ia o pulpa de caprioara, se sareaza si se tine in camara doua zile, dupa care se pune la fript in unt sau ulei ... (mai mult)
Citeste -
Friptura de caprioara
Se ia pulpa sau muschiul de caprioara, se curata de toate pielitele si se pune in bait unde se lasa 24 de ore. Dupa ... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de miel la cuptor
Pentru inceput, spalam pulpa de miel si o scurgem bine de apa. O impanam cu felii de usturoi, din loc in loc si o ... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc se spala si se da cu sare. Morcovii, cartofii, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Carnea se ... (mai mult)
Citeste -
Chiftelute din carne de caprioara
Daca a stat in bait, carnea se spala, se sterge, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela... (mai mult)
Citeste -
Carne de miel la cuptor
Pulpa de miel se aseaza intr-o tava, iar peste ea punem condimentele, sturoiul si vinul si dam tava in cuptorul incins. ... (mai mult)
Citeste







