Friptura de caprioara

Foto - Friptura de caprioara
Complexitate: mediu Timp de preparare: 90 minute
5.00 5 4 voturi / pareri

Ingrediente:

1,5-2kg carne (pulpa sau muschi) 100g slanina 2-3 catei de usturoi 5-6 boabe piper o foaie de dafin 1 pahar vin alb 2 linguri smantana Pentru sos: 30g unt 2 linguri faina 2 linguri smantana 3 linguri zeama de carne 1 pahar vin zeama de la 1 lamaie sare piper

Mod de preparare:

Se ia pulpa sau muschiul de caprioara, se curata de toate pielitele si se pune in bait unde se lasa 24 de ore. Dupa aceea se scoate, se zvanta putin intr-un servetel, se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, pipereaza si se aseaza intr-o cratita cu unt sau grasime dandu-se la cuptor la foc tare. La inceput se acopera putin, sa se inabuse carnea, apoi se scoate capacul, se pun cateva boabe de piper, foaia de dafin si se lasa la fript. Cand este aproape gata se toarna un pahar de vin alb si se stropeste mereu; cu 10 minute inainte de a scoate din cuptor se pun 2 linguri de smantana si se mai acopera putin, astfel incat carnea sa fie patrunsa de sosul de vin cu smantana. Se scoate apoi tava din cuptor si friptura se da deoparte, pe o farfurie. Se prepara sosul din toate ingredientele, se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute si cand se serveste friptura, se stropeste cu sosul.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Caprioara cu sos de ciuperci

    Caprioara cu sos de ciuperci

    Se ia o pulpa de caprioara, se sareaza si se tine in camara doua zile, dupa care se pune la fript in unt sau ulei ... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpa de caprioara la cuptor

    Pulpa de caprioara la cuptor

    Se ia pulpa de caprioara, se curata de toate pielitele, se impaneaza cu slanina subtire si se lasa deoparte. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftelute din carne de caprioara

    Chiftelute din carne de caprioara

    Daca a stat in bait, carnea se spala, se sterge, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de vita la cuptor

    Friptura de vita la cuptor

    Muschiul de vita se condimenteaza cu sare si piper, apoi se unge cu putin ulei si se aseaza pe gril, unde va sta cate 3 ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de pui la cuptor

    Friptura de pui la cuptor

    Carnea de pui se condimenteaza cu piper, busuioc si maghiran, apoi se aseazape rand, intr-o tava unsa cu ulei. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de vita

    Friptura de vita

    Intr-un castron, se piseaza boabele de piper si adauga putina sare si usturoiul pisat. Se amesteca bine pana se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))