Caprioara cu sos de ciuperci

Foto - Caprioara cu sos de ciuperci
Complexitate: mediu Timp de preparare: 80 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

1,5-2 kg carne (pulpa de caprioara) 300g ulei sau unt 1 morcov 1 patrunjel 1 pastarnac 2 cepe mici 1/2 telina 1 foaie de dafin 2 linguri de faina pahar cu vin zeama de la 1 lamaie 1 felie de paine alba uscata 1.250ml apa 2 linguri smantana 12-15 ciuperci piper sare

Mod de preparare:

Se ia o pulpa de caprioara, se sareaza si se tine in camara doua zile, dupa care se pune la fript in unt sau ulei (scotandu-se intai toate pielitele, ca sa ramana numai carnea curata). Se frige ca friptura obisnuita. Intre timp se iau resturile de carne si oase de caprioara, se aseaza intr-o cratita cu morcovii, patrunjelul, pastarnacul, cepele, telina, sarea, piperul, foaia de dafin, faina rumenita in unt, vinul alb, zeama de la o lamaie, 300g de unt sau ulei, felia de franzela rumenita la foc. Toate acestea se lasa sa se caleasca putin, se strivesc apoi cu o lingura de lemn si se pun la fiert cu 1 l de apa. Cand scade pe jumatate, se trece totul prin sita si se lasa sa mai dea vreo doua clocote, adaugandu-se smantana, ciupercile curatate, spalate, taiate bucatele si cateva boabe de piper. Dupa ce a mai fiert putin se toarna peste friptura taiata in felii subtiri, asezate una langa alta. Daca este pregatita cu unt, macarea se serveste cald, cand este pregatita cu ulei se serveste rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pulpa de caprioara la cuptor

    Pulpa de caprioara la cuptor

    Se ia pulpa de caprioara, se curata de toate pielitele, se impaneaza cu slanina subtire si se lasa deoparte. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftelute din carne de caprioara

    Chiftelute din carne de caprioara

    Daca a stat in bait, carnea se spala, se sterge, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de caprioara

    Friptura de caprioara

    Se ia pulpa sau muschiul de caprioara, se curata de toate pielitele si se pune in bait unde se lasa 24 de ore. Dupa ... (mai mult)

    Citeste
  • Foietaj cu ciuperci

    Foietaj cu ciuperci

    Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de pui cu ciuperci

    Salata de pui cu ciuperci

    Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciuperci cu oua

    Ciuperci cu oua

    Ciupercile se toaca marunt si se pun la prajit in unt, odata cu ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, se presara ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))