Chiftele de creier
Ingrediente:
10 portii : 400g creier ( porc sau vitel ) 100g branza telemea 150g ceapa 3 oua 50g faina 100ml ulei 150g franzela piper ienibahar marar si patrunjel 250g pesmet, sare
Mod de preparare:
Creierul se curata de membrana si se lasa in apa rece cu sare, timp de 20 de minute, ca sa se elimine sangele. Se zdrobeste bine cu furculita. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se caleste cu putin ulei. Peste creierul zdrobit se adauga ceapa calita, ouale, condimentele, faina, franzela, branza rasa, mararul, patrunjelul si sarea. Compozitia se amesteca foarte bine. Se pune pesmetul pe o farfurie. Se ia cate o lingurita din compozitie, se trece prin pesmet si se da foma de chiftea. Se pregateste astfel toata compozitia. Intr-o tigaie cu ulei se prajesc chiftelele pe fiecare parte, timp de 5-6 minute. Se servesc cale, simple, la aperitiv sau cu diverse garnituri.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Creier pane
Se spala bine creierul si se curata. Apoi, se pune la fiert in apa cu otet si putina sare! Cand este putin fiert, se ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele cu sos
Legumele se curata si se spala, apoi morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg de sucul lasat. Ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de broccoli
Intr-un castron, se pun ouale impreuna cu faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga broccoli ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de ciuperci
Ciupercile se fierb 10 minute in apa cu putina sare, se scot si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, se dau prin masina ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de soia
Se pune soia la inmuiat in apa timp de o ora! Apoi, se scurge si se amesteca cu ou, faina, usturoi si patrunjel tocat ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de dovlecel
Se dau prin razatoare cartofii si dovlecelul, dupa ce se spala si se curata. Apoi, se curata si se piseaza usturoiul. ... (mai mult)
Citeste







