Chiftele cu sos

Foto - Chiftele cu sos
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Pentru chiftele: 1 kg carne tocata 1 cartof 1 morcov 1 ceapa 2 oua ulei patrunjel sare Pentru sos: 250 g bulion 100 g faina 100 ml ulei 1 ceapa 1 l apa piper sare

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala, apoi morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg de sucul lasat. Ceapa si verdeata se toaca marunt si ele. Intr-un bol punem carnea tocata, iar peste ea adaugam legumele, cele doua oua si sare. Amestecam bine, pana cand se omogenizeaza ingredientele, apoi vom forma chiftelutele cu ajutorul mainilor. Chftelutele gata formate, se vor pune intr-o tigaie, in care am incins uleiul. Le rumenim pe ambele parti, iar cand sunt gata, le asezam pe o farfurie. Preparam apoi sosul, astfel ceapa tocata marunt se caleste in ulei, peste care vom turna amestecul de bulion, apa si condimente. Amestecam totul si lasam sa fiarba, iar dupa 10 minute, punem si faina in ploaie, pentru a evita cocoloasele. Lasam la fiert in continuare, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Cand e gata sosul, in cratita in care a fiert, vom pune si chiftelele si mai lasam pe foc inca 5 minute, pentru ca sosul sa patrunda si chiftelute. Se servesc fierbinti, langa o salata sau un piure.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Chiftele de broccoli

    Chiftele de broccoli

    Intr-un castron, se pun ouale impreuna cu faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga broccoli ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftele de ciuperci

    Chiftele de ciuperci

    Ciupercile se fierb 10 minute in apa cu putina sare, se scot si se lasa sa se raceasca. Dupa racire, se dau prin masina ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftele de soia

    Chiftele de soia

    Se pune soia la inmuiat in apa timp de o ora! Apoi, se scurge si se amesteca cu ou, faina, usturoi si patrunjel tocat ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftele de dovlecel

    Chiftele de dovlecel

    Se dau prin razatoare cartofii si dovlecelul, dupa ce se spala si se curata. Apoi, se curata si se piseaza usturoiul. ... (mai mult)

    Citeste
  • Sos pentru chiftele

    Sos pentru chiftele

    Ceapa si usturoiul se toaca marunt, apoi se pun impreuna la calit in ulei incins. Se toaca si ardeiul in cubulete mici ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftele la cuptor

    Chiftele la cuptor

    Intr-un bol mare, asezam carnea, painea inmuiata in putina apa, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat si mararul.... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))