Chiftele de dovlecel
Ingrediente:
1 dovlecel 5 cartofi 5 linguri faina 1 ou 2 catei de usturoi ulei de floarea-soarelui patrunjel
Mod de preparare:
Se dau prin razatoare cartofii si dovlecelul, dupa ce se spala si se curata. Apoi, se curata si se piseaza usturoiul. Intr-un castron, se amesteca usturoiul cu patrunjelul tocat si 5 linguri de faina. Se adauga un ou, cartofii si dovlecelul si se amesteca bine. Se formeaza bile si se modeleaza cu palma, dupa care se pun la prajit in uleiul incins.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de dovlecei
Se taie dovlecelul in felii de 0,5 cm grosime si se pun pe gratar sau in tigaie cu un strop de ulei. Intre timp, se taie... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu dovlecei
Se bat ouale. Apoi, se curata dovlecelul, se taie felii si se condimenteaza cu sare. Intr-o tigaie, se pune putin unt si... (mai mult)
Citeste -
Paste cu dovlecei
Pastele se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cat timp fierb acestea, dovleceii se spala bine si se dau pe lung, pe ... (mai mult)
Citeste -
Dovlecei umpluti cu carne
Se spala si se taie dovlecelul in doua jumatati, pe lungime. Se scoate cu ajutorul unei lingurite interiorul. Apoi, ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu zucchini
Se pune apa la fiert, apoi se adauga pastele cu o lingurita de sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute. Intre ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele cu sos
Legumele se curata si se spala, apoi morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg de sucul lasat. Ceapa si ... (mai mult)
Citeste







