Tocanita de galbiori
Ingrediente:
1 kg galbiori 300 ml smantana 20 g faina 1 ardei iute 20 g faina 4 catei de usturoi ulei de masline patrunjel verde sare piper
Mod de preparare:
Galbiorii se spala si se taie in felii, usturoiul se piseaza, iar ardeiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si se porneste focul, se adauga usutroiul si galbiorii si se lasa focul mic. Se pune si ardeiul tocat si se gatesc impreuna. Intr-un bol se amesteca faina cu smantana, putin piper si sare, apoi se toarna in tigaia cu legume si se amesteca des, pentru a nu se lipi. Dupa inca 10 minute, se opreste focul, se presara patrunjelul tocat si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tocanita de ficatei de pui
Rosiile si ceapa se toaca marunt, iar ficateii se curata si se spala. Intr-o tigaie se pun la incins cam 40 ml de ulei ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de pipote si inimi
Dupa ce am spalat bine pipotele si inimile de pui, le scurgem de apa si le curatam de pielite si vene. Apoi le punem ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de vitel
Incingem uleiul intr-o cratita peste care punem la calit cele 4 cepe care au fost curatate si taiate felii subtiri, le ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de cartofi cu pui
Se curata legumele de coaja si se spala bine. Tocam marunt ceapa si o calim intr-o tigaie. Cand a devenit transparenta, ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de mazare
Ceapa se curata si se toaca marunt, la fel procedam si cu usturoiul, pe care il pisam fin si le punem impreuna la calit,... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de cartofi
Intr-o cratita, se pune la rumenit ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat si un strop de ulei. Se condimenteaza cu ... (mai mult)
Citeste