Strudel cu prune
Ingrediente:
Aluat: 600 g faina 300 ml lapte 20 g unt 30 ml ulei 40 g zahar 3 oua 10 g drojdie uscata zahar vanilat sare Umplutura: 800 g prune 30 g amidon 50 g zahar 1 portocala scortisoara zahar vanilat Uns: 1 ou zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul pentru strudel se realizeaza asemenator celui de cozonac, amestecand faina impreuna cu laptele caldut, ouale batute spuma, zaharul, untul moale, uleiul, drojdia dizolvata in putina apa calda si un praf de sare. Din amestecul de ingrediente se framanta un aluat consistent, care va sta la dospit timp de aproape o ora. In acest timp se prepara umplutura, punand intr-o cratita feliile de prune, zaharul si zeama de la portocala, lasand pe foc pana ce incep sa fiarba. Amidonul se dizolva in putina apa calda, apoi se adauga peste prune si se amesteca mereu, pana cand continutul din cratita se ingroasa suficient. La final, se opreste focul, se adauga putina scortisoara si se lasa la racit. Cand a crescut suficient, aluatul se intinde pe masa de lucru, intr-o foaie de grosimea unui deget si se taie in doua parti egale. Peste fiecare foaie se intinde din umplutura de prune, se presara zahar vanilat si se ruleaza strudelele. Intr-o tava ce a fost tapetata cu unt si faina, se aseaza strudelele, apoi se ung deasupra cu ou si se presara zahar. Tava se da la cuptor, iar dupa aproximativ 40 de minute, cand s-au rumenit suficient, se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se feliaza si se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste







