Prajitura cu visine si bezea
Ingrediente:
1 kg visine 150 g faina 200 g unt 100 ml apa 400 g zahar 50 g zahar vanilat 4 oua 1 praf de copt sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun 200 de g de zahar impreuna cu untul si se mixeaza pana ce se transforma intr-o crema spumoasa. Peste acestea se pun galbenusurile celor 4 oua, praful de copt stins in zeama de lamaie, apa, si un praf de sare si se bat in continuare, pentru a le incorpora. Urmeaza faina, dar si zaharul vanilat. Toate acestea se amesteca bine, rezultand blatul pentru prajitura. Se tapeteaza o tava cu putin unt, in care se toarna aluatul preparat, peste blat se aseaza visinile spalate si curatate de samburi, in prealabil, astfel incat sa se acopere toata suprafata tavii si se da tava la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute. Cat timp prajitura se rumeneste in cuptor, se bat albusurile spuma, cu restul de zahar, iar cand deja blatul incepe sa devina crocant, se scoate tava din cuptor pentru a intinde bezeaua deasupra, apoi se mai lasa la cuptor inca 10 minute. Cand e gata, se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si bezea
Pentru prepararea aluatului se amesteca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, faina si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu bezea
Se incalzeste cuptorul la 120 de grade. Se bat galbenusurile cu mixerul la viteza medie pana se inmoaie, apoi se mareste... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu visine
Se freaca zaharul cu untul si ouale. Se adauga smantana si untul amestecand bine, apoi bicarbonatul. Se framanta cu ... (mai mult)
Citeste -
Compot de visine
Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura pavlova
Mai intai, intr-un bol vom pune albusurile si le vom bate spuma, alaturi de un praf de sare, apoi adaugam zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Briose cu visine
Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)
Citeste







