Prajitura cu mere de post
Ingrediente:
Aluat: 200 g faina 250 g margarina 100 g zahar 250 ml apa minerala esenta de vanilie 1 praf de copt sare Umplutura: 1 kg mere 100 g zahar 40 g gris apa
Mod de preparare:
Margarina se pune intr-un bol, pe care il vom aseza desupra unui vas cu apa calda. Cand s-a topit, adaugam peste margarina si zaharul, praful de sare, praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Peste toate acestea, adaugam si faina si amestecam bine, pana ce obtinem un aluat moale. Aluatul il vom lasa sa stea la rece cam jumatate de ora. Intre timp curatam merele, le dam pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul si 100 ml de apa. Cand au inceput sa fiarba, se pune si grisul si se mai lasa inca 3 minute pe foc. Dupa ce am scos aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale si le intindem in foi subtiri. Intindem prima foaie in tava tapetata cu margarina, peste aceasta turnam compozitia de mere si acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat. Placinta se da la cuptor, pana devine rumena. Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat, se portioneaza si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura rasturnata cu mere
Se unge o tava cu unt si se presara cu 80 g zahar. Se pune un strat de mere, curatate si taiate in felii. Se presara ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere intregi
Cele 3 galbenusuri se freaca cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga si smantana, iar la final se pune si faina.... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si frisca
Se prepara aluatul pentru prajitura, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul , vanilia si uleiul, peste acestea se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si bezea
Pentru prepararea aluatului se amesteca galbenusurile cu zahar, se adauga uleiul cate putin, apoi laptele, faina si ... (mai mult)
Citeste







