Prajitura cu crema de ciocolata
Ingrediente:
Blat 6 oua 150 g zahar 3 linguri ulei 150 g faina 1 praf de copt 3 linguri cacao esenta de rom Crema: 200 g unt 200 g ciocolata 100 g ciocolata amaruie 50 ml smantana 2 linguri coniac Glazura: 100 g ciocolata amaruie 50 g unt 50 ml smantana miez de nuca
Mod de preparare:
Albusurile oualelor se bat bine cu zaharul si putina sare, pana devin o spuma tare. Galbenusurile, la randul lor se freaca bine, cu ulei si esenta de rom, apoi se pun peste albusurile spuma. Peste ele adaugam si faina, praful de copt si cacao. Amestecam bine, iar la final asezam compozitia intr-o tava si coacem pentru jumatate de ora, in cuptorul incins. Cand e gata, se scoate blatul si se lasa la racit. Se prepara apoi crema topind untul si mixandu-l cu ciocolata, ciocolata amaruie si smanatana dulce. Aromatizam cu cele doua lingurite de coniac si mixam in continuare. Cand am obtinut o crema fina si consistenta, taiem blatul in doua felii orizontale. Prima foaie se aseza pe un platou, intindem crema si acoperim cu cea de-a doua foaie. Se portioneaza prajitura in cuburi egale si se da la rece cam o ora. Cat timp sta prajitura la rece, pregatim si glazura topind ciocolata cu smantana si untul. Fierbem la foc mic si amestecam mereu. Cand s-a racit glazura, o turnam deasupra prajiturii, punem miez de nunca pentru decor si dam din nou la rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu biscuiti si budinca
Preparam crema pentru care mixam cele 3 galbenusuri, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele. Turnam amestecul intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu cocos si ciocolata
Intr-un bol se mixeaza galbenusurile celor 6 oua impreuna cu 200 g zahar, se adauga cacao si faina dar si 20 g unt. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nutella
Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit,... (mai mult)
Citeste -
Prajitura krem a la krem
Pentru inceput se pregateste blatul, separand albusurile de galbenusurile celor 10 oua. Albusurile se bat cu un praf de ... (mai mult)
Citeste -
Semifreddo de ciocolata
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza... (mai mult)
Citeste -
Crema ganache
Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem ... (mai mult)
Citeste







