Pasca cu smantana

Foto - Pasca cu smantana
Complexitate: usor Timp de preparare: 100 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 1 kg faina 2 oua 2 galbenusuri 1500 ml lapte 50 g de drojdie 150 g de unt 200 g zahar vanilie sare Umplutura: 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 20 g faina 100 g zahar zahar vanilat coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Blatul pentru pasca se prepara asemenator celui pentru cozonac, amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana ce devine un aluat moale si fin si lasam la dospit timp de aproximativ o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Separat pregatim si umplutura amestecand intr-un bol smantana, impreuna cu cele 5 galbenusuri, albusurile batute spuma, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si faina. Amestecam bine, pana ce compozitia se transforma intr-o crema si lasam putin la rece, pana ce aluatul creste suficient. Cand a crescut, intindem aluatul intr-o tava tapetata cu unt, iar peste acesta turnam crema de smantana si mai lasam pasca, sa creasca inca 20 de minute, in tava. In cuptorul incins, coacem pasca, pana ce capata crusta rumena deasupra, apoi oprim focul, lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pasca cu branza

    Pasca cu branza

    Aluatul il vom obine din amestecul ingredientelor pentru aluat, il framantam pana devine omogen si il lasam la dospit ... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca fara aluat

    Pasca fara aluat

    Pasca se prepara foarte usor, trebuie mai intai sa pasam branza, intr-un bol, cu o furculita, peste ea punem cele 6 ... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca poloneza

    Pasca poloneza

    Blatul il pregatim punand intr-un bol untul si zaharul. Frecam bine pana ce zaharul se dizolva aproape de tot, apoi ... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca cu ciocolata

    Pasca cu ciocolata

    Blatul il obtindem din amestecul de faina si restul ingredientelor, peste el adaugam drojdia dizolvata in putin lapte ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu smantana

    Prajitura cu smantana

    Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se bat ouale si se amesteca cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Dovlecei umpluti cu branza

    Dovlecei umpluti cu branza

    Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua in lung, se scobesc de miez si se sareaza putin. Se umplu cu branza ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))