Pasca cu ciocolata

Foto - Pasca cu ciocolata
Complexitate: usor Timp de preparare: 130 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 900 g faina 7 galbenusuri 500 ml lapte 250 g zahar 200 g unt 30 g drojdie coaja de portocala Umplutura: 200 g ciocolata 200 ml lapte 80 g unt 3 oua 20 g cacao 20 g faina 50 g zahar vanilat

Mod de preparare:

Blatul il obtindem din amestecul de faina si restul ingredientelor, peste el adaugam drojdia dizolvata in putin lapte cald si framantam aluatul, pana ce nu se mai lipeste de maini, apoi il lasam la dospit, pentru aproximativ o ora. Cat timp aluatul sta la crescut, preparam umplutura pentru care batem ouale spuma, impreuna cu zaharul, intr-un vas, pe foc, pana ce incep sa se intareasca. Peste ele adaugam faina, laptele cald si cacao si amestecam mereu, pentru a incorpora total, toate ingredientele. Punem si ciocolata si amestecam pana ce obtinem o crema consistenta. Cand e gata, o lasam la racit, urmand ca la final sa incorporam si untul in crema. Cand a crescut, aluatul il intindem intr-o forma de tort sau o tava cu pereti mai inalti, ce tocmai a fost tapatata cu unt. Intindem atat pe suprafata tavii cat si pe peretii acesteia, peste aluat turnam crema de ciocolata, nivelem surplusul de aluat, deasupra si dam tava la cuptorul incins. Pasca o vom coace timp de aproximativ 50 de minute, la foc mic, iar cand s-a rumenit, oprim focul asteptam sa se raceasca si o scoatem din tava.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pasca cu branza

    Pasca cu branza

    Aluatul il vom obine din amestecul ingredientelor pentru aluat, il framantam pana devine omogen si il lasam la dospit ... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca cu smantana

    Pasca cu smantana

    Blatul pentru pasca se prepara asemenator celui pentru cozonac, amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca fara aluat

    Pasca fara aluat

    Pasca se prepara foarte usor, trebuie mai intai sa pasam branza, intr-un bol, cu o furculita, peste ea punem cele 6 ... (mai mult)

    Citeste
  • Pasca poloneza

    Pasca poloneza

    Blatul il pregatim punand intr-un bol untul si zaharul. Frecam bine pana ce zaharul se dizolva aproape de tot, apoi ... (mai mult)

    Citeste
  • Sos de ciocolata alba

    Sos de ciocolata alba

    Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)

    Citeste
  • Capsuni glazurate cu ciocolata

    Capsuni glazurate cu ciocolata

    Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))