Pasca poloneza
Ingrediente:
Blat: 300 g faina 150 g zahar 150 ml lapte 1 ou 10 g praf de copt 20 g cacao 100 g unu 1 esenta de vanilie sare Crema: 600 g branza de vaci 100 g faina 2 oua 150 g zahar 100 g unt 100 g stafide zahar vanilat sare Glazura: 4 linguri de apa 30 g cacao 10 g unt
Mod de preparare:
Blatul il pregatim punand intr-un bol untul si zaharul. Frecam bine pana ce zaharul se dizolva aproape de tot, apoi adaugam si oul si amestecam. Peste crema obtinunta, punem faina si laptele, esenta de vanilie, cacao si praful de copt, dar si un praf de sare, pentru plus de gust. Toate acestea le incorporam amestecand usor, obtinand un aluat moale. Separat, crema o vom realiza mixand branza impreuna cu galbenusurile de ou, faina, zaharul vanilat si untul. Batem albusurile spuma si le adaugam la final peste crema. Odata preparata si crema, tapetam o tava mai inalta cu unt sau hartie de copt, turnam compozitia de blat, dar jumatate din cantitate si dam la copt timp de 5 minute, cat sa se intareasca putin, apoi intindem crema peste, iar la final, restul de blat, acoperind totul. De aceasta data lasam pasca la copt timp de 45 de minute, timp in care pregatim si glazura pentru pasca poloneza. Intr-un vas punem toate ingredientele pentru glazura si pornim focul. Amestecam mereu pana ce incepe sa fiarba si sa se inchege. Cand pasca este aproape gata, scoatem tava din cuptor si turnam deasupra glazura de cacao, iar cand se mai raceste putin, o scoatem din tava si o asezam pe un platou.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pasca cu branza
Aluatul il vom obine din amestecul ingredientelor pentru aluat, il framantam pana devine omogen si il lasam la dospit ... (mai mult)
Citeste -
Pasca cu smantana
Blatul pentru pasca se prepara asemenator celui pentru cozonac, amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana... (mai mult)
Citeste -
Pasca fara aluat
Pasca se prepara foarte usor, trebuie mai intai sa pasam branza, intr-un bol, cu o furculita, peste ea punem cele 6 ... (mai mult)
Citeste -
Pasca cu ciocolata
Blatul il obtindem din amestecul de faina si restul ingredientelor, peste el adaugam drojdia dizolvata in putin lapte ... (mai mult)
Citeste