Negresa pufoasa
Ingrediente:
300 g faina 200 g zahar 200 ml lapte 6 oua 200 g unt 60 g cacao 1 praf de copt rom Glazura: 100 g ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un vas se toarna laptele si se pune pe foc, se adauga untul zaharul, dar si cacao si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile, se adauga pe rand, mixand dupa fiecare galbenus adaugat. toate acestea se adauga peste amestecul de lapte si zahar, iar la final se pun faina, praful de copt, o lingurita de rom si cacao. Odata ce toate ingredientele s-au incorporat perfect, compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza deasupra si se da la copt, pentru 30 de minute. Cand e gata, prajitura se scoate din cuptor si se acopera cu ciocolata topita, iar cand s-a mai racit, se portioneaza si se aseaza pe un platou.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Negresa cu mere
Curatam merele si le dam pe razatoare. Peste ele adaugam faina, zaharul, cacao si restul ingredientelor, le amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Paine de casa pufoasa
Se pun faina si celelalte ingrediente intr-un vas mai mare, se toarna laptele caldut si untul topit si se framanta ... (mai mult)
Citeste -
Negresa de post
Faina, cacaua, zaharul, apa, uleiul, nucile si fructele se amesteca toate, pana cand se obtine o compozitie asemanatoare... (mai mult)
Citeste -
Omleta pufoasa
Broccoli se spala bine si se taie in bucati mici, iar branza si sunca se taie in cubulete. Intr-un bol se bat bine ouale... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu mascarpone
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 170 de grade. Intre timp, se acopera o tava cu foaie de patiserie si se... (mai mult)
Citeste -
Omleta cu cartofi
Intr-un castron se adauga ouale si amestecati-le. Cele 5 oua se bat bine intr-un bol, apoi se adauga mazarea si boabele ... (mai mult)
Citeste







