Crumble cu prune
Ingrediente:
700 g prune 200 g unt 200 g zahar 150 g faina scortisoara
Mod de preparare:
Prunele spalate, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Se prepara aluatul de crumble amestecand intr-un bol faina impreuna cu zaharul si scortiosara, iar peste ele se adauga untul taiat cubulete si se framanta astfel un aluat foarte sfaramicios. Intr-o tava cu pereti mai inalti, se intinde un strat subtire de unt, apoi se aseaza prunele, iar deasupra se acopera cu aluat. Se da tava la cuptor si se va tine in jur de 25 de minute. Cand a devenit crocant si rumen deasupra, se opreste focul, se lasa putin la racit si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste







