Cozonac unguresc

Foto - Cozonac unguresc
Complexitate: usor Timp de preparare: 200 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 1000 g de faina 200 ml smantana 200 g unt 40 g zahar 20 g drojdie 1 ou 50 g zahar pudra sare Umplutura : 200 de g seminte de mac 100 g zahar pudra coaja de portocala

Mod de preparare:

Pentru umplutura se pune intr-o cratita zaharul, se toarna cam 200 ml de apa si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, siropul rezultat se va turna peste semintele de mac si se amesteca bine. La final se presara coaja de portocala si se lasa la racit. Se pregateste apoi aluatul amestecand cu un mixer smantana impreuna cu oul, apoi se adauga untul si drojdia si se mixeaza in continuare. Intr-un vas mai mare se cerne faina, peste ea se toarna amestecul de unt si smantana, se adauga zaharul, un praf de sare si se framanta cu ajutorul mainilor. Aluatul se va inveli intr-o folie de plastic si se va da la frigider pentru cel putin 3 ore. Dupa ce a stat suficient la rece, se scoate din frigider, se intinde in doua foi mari, de grosimea unui deget, iar peste ele se va intinde umplutura de mac. Fiecare foaie se va rula usor, formand astfel doi cozonaci unguresti. Acestia se aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu unt, se ung deasupra cu albus de ou si se dau la cuptorul incins timp de aproximativ o ora. Cand s-au rumenit frumos deasupra, dar au trecut si testul scobitorii, cozonacii se scot din cuptor, se aseaza pe un platou si se portioneaza abia dupa ce s-au mai racit.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Punem laptele la fiert, in care am dizolvat zaharul. Cand a fiert, se lasa la racit. Feliile de cozonac se taie in ... (mai mult)

    Citeste
  • Gulas unguresc

    Gulas unguresc

    Pregatim ciolanul pentru a fi gatit, spalandu-l si curatanadu-l bine. Il taiem in cuburi si in tinem intr-un bol. Pe ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac cu rahat

    Cozonac cu rahat

    Laptele se incalzeste, apoi se toarna intr-un bol. Galbenusurile de ou se bat bine cu zahar, dorjdia, un praf de sare si... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac moldovenesc

    Cozonac moldovenesc

    Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac de post

    Cozonac de post

    Pentru inceput, margarina se amesteca intr-un bol cu zaharul, cand zaharul s-a topit se toarna si sucul de portocale si ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac cu cacao

    Cozonac cu cacao

    Mai intai punem laptele la fiert, iar drojdia o dizolvam cu doua linguri de zahar. Pregatim aluatul pentru cozonac, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))