Cozonac cu cacao

Foto - Cozonac cu cacao
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg faina 400 ml lapte 200 ml ulei 2 oua 250 g zahar 50 g drojdie 50 g zahar vanilat coaja de lamaie esenta de vanilie esenta de rom sare Umplutura: 200 g nuca macinata 100 g zahar 4 linguri cacao

Mod de preparare:

Mai intai punem laptele la fiert, iar drojdia o dizolvam cu doua linguri de zahar. Pregatim aluatul pentru cozonac, amestecand, intr-un bol mai mare, faina cernuta, peste ea turnam cele 2 oua ce au fost batute bine cu un praf de sare, zaharul, esentele, zaharul vanilat si drojdia. Peste toate, turnam si laptele cald si amestecam bine, iar cand s-au incorporat toate, se framanta aluatul, cam 15 minute, adaugand treptat uleiul, pana ce nu se mai lipeste de maini. Cand am incetat sa framantam, acoperim bolul in care am framantat aluatul si lasam la dospit. Dupa o ora, cand volumul aluatului s-a dublat, in impartim in doua parti egale. Din cele doua aluaturi mai mici, vom intinde pe masa de lucru ce a fost unsa cu ulei, doua foi mai goase. Peste ele vom presara umplutura din cacao, zahar si nuca. Intindem bine pe toata suprafata foilor, apoi rulam si formam cozonacul. Cozonacii se aseaza in formele pregatite, ce au fost tapetate cu ulei si faina si vor mai sta la crescut, in forme, inca 15 minute. Incingem cuptorul, iar cand au crescut suficient, se dau la copt. Ii vom tine in jur de 30 de minute, pana cand devin rumeni. Cand sunt gata, se ung cu albus de ou, batut si se presara zahar. Se lasa sa se raceasca, apoi se scot din forme.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Budinca de cozonac

    Budinca de cozonac

    Punem laptele la fiert, in care am dizolvat zaharul. Cand a fiert, se lasa la racit. Feliile de cozonac se taie in ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac moldovenesc

    Cozonac moldovenesc

    Pentru aluat, vom folosi un vas mare, in care sa incapa laptele caldut, faina cernuta, ouale batute spuma cu telul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Cozonac de post

    Cozonac de post

    Pentru inceput, margarina se amesteca intr-un bol cu zaharul, cand zaharul s-a topit se toarna si sucul de portocale si ... (mai mult)

    Citeste
  • Inghetata de cacao

    Inghetata de cacao

    Intr-o cratita, se pune faina impreuna cu 150 g zahar, cacao, apa si se amesteca pana se ingroasa, apoi se lasa la ... (mai mult)

    Citeste
  • Glazura de cacao

    Glazura de cacao

    Intr-un castron, se pune zaharul pudra impreuna cu cacao. Se adauga apa fierbinte, treptat, pana se omogenizeaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de cacao

    Crema de cacao

    Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul amestecat in prealabil cu cacaua si faina. Se adauga laptele si se fierbe ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))