Cornuri de post
Ingrediente:
Aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 200 ml apa calduta 10 g drojdie uscata 1 lamaie sare Umplutura: 20 g zahar vanilat 1 lingura gris 50 g margarina 6 mere 80 g zahar scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se cerne faina, iar peste ea se adauga toate celelalte ingrediente pentru aluat, coaja de la lamaie, iar la final se toarna apa calduta, pentru a lega totul. Din acest amestec se framanta un aluat nu foarte tare, se acopera cu un servet si se lasa la crescut, pentru cel putin jumatate de ora. Intre timp, se pregateste umplutura, curatand merele de coaja si dandu-le pe razatoare. Merele rase se pun intr-o cratita, peste ele se adauga zaharul, zaharul vanilat si margarina, iar cand sucul lasat de mere incepe sa scada, se pune si grisul si scortisoara, amestecand des. Cand a capatat consistenta, umplutura se da de pe foc si se lasa la racit. Din aluat, se ia cu ajutorul mainilor, cantitati egale, care se vor intinde in triunghiuri. Pe fiecare triunghi de aluat se va aseza o lingura de umplutura, apoi se ruleaza usor, formand cornuletele. Odata formate toate cornuletele, acestea se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, se ung cu sirop de zahar si se dau la cuptorul incins, pentru 25 de minute. Cand sunt gata, se scot din tava si se aseaza pe un platou, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de boeuf cu maioneza de post
Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)
Citeste -
Pizza de post
Aluatul se pregateste din faina, apa, ulei si drojdie, se framanta bine si se lasa la dospit cam o jumatate de ora. ... (mai mult)
Citeste -
Clatite de post
Pentru a prepara clatitele de post, trebuie sa punem intr-un bol mai mare faina, peste care turnam apa minerala treptat.... (mai mult)
Citeste -
Cornuri cu rahat
Intr-un vas mai mare se pun faina impreuna cu zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte cladut si untul topit. La final ... (mai mult)
Citeste -
Scovergi de post
Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, se presara sera si se toarna apa calda. Toate... (mai mult)
Citeste -
Cornuri cu mere
Pregatim aluatul punand faina intr-un vas mai mare, peste ea se pun zaharul vanilat, coaja de portocala, sarea si untul ... (mai mult)
Citeste







