Clafoutis cu visine
Ingrediente:
700 g visine 350 ml lapte 140 g zahar 180 g faina 3 oua vanilie
Mod de preparare:
Visinile se spala si li se inlatura samburii. Separat, intr-un bol se bat ouale spuma, cu un praf de sare, peste ele se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare, pana ce zaharul se dizolva complet. Se presara si faina si se incorporeaza in compozitie, iar laptele se toarna in etape, amestecand mereu. Se foloseste o tava tapetata cu unt, in care se vor aseza visinile, iar peste ele se toarna compozitia de aluat. Tava va sta la rumenit, timp de 25 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se serveste simpla sau cu zahar pudra, deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de visine
Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)
Citeste -
Briose cu visine
Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Spuma de visine
Visinile se spala si se scurg bine de apa, apoi li se scot samburii si se pun intr-un blender, pentru a le pasa. ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu visine
Intr-un castron, se bat galbenusurile impreuna cu 100 g zahar. Se amesteca bine si se aduaga laptele, esenta de vanilie ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de visine
Visinile se trec prin masina de tocat inoxidabila, iar samburii se scot. Peste visine se adauga zaharul, zeama de lamaie... (mai mult)
Citeste -
Clafoutis de capsuni
Capsunile se spala si se scurg bine de apa, apoi se taie in jumatati. Se incinge cuptorul, apoi se trece la prepararea ... (mai mult)
Citeste







