Clafoutis de capsuni
Ingrediente:
600 g capsuni 400 ml smantana 200 ml lapte 150 g zahar 200 g faina 4 oua vanilie
Mod de preparare:
Capsunile se spala si se scurg bine de apa, apoi se taie in jumatati. Se incinge cuptorul, apoi se trece la prepararea clafoutis-ului. Astfel cele 4 oua se bat spuma, cu un tel, peste ele se adauga smantana, esenta de vanile, zaharul si faina si se toarna treptat, laptele. Se amesteca bine, pentru a nu se forma cocoloase. Intr-o tava cu peteri mai inalti, ce tocmai a fost tapetata cu unt, se aseaza jumatatile de capsuni, acoperind toata suprafata tavii, iar deasupra se toarna aluatul. Tava se va tine la cuptor timp de 40 de minute, iar cand s-a rumenit, se scoate si se lasa la racit, urmand a fi portionata si servita.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mousse de capsuni
Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de capsuni
Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)
Citeste -
Milkshake capsuni
Se spala capsunile si se indeparteaza coada verde. Se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si cele 2 lingurite de ... (mai mult)
Citeste -
Clafoutis cu cirese
Ciresele se spala bine si li se inlatura samburii. Intr-un vas se pune untul topit, faina, zaharul, amidonul si se ... (mai mult)
Citeste -
Gem de capsuni
Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. ... (mai mult)
Citeste -
Banana split
Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza ... (mai mult)
Citeste







