Clafoutis cu cirese
Ingrediente:
700 g cirese 200 ml lapte 150 g zahar 50 g unt 50 g faina 10 ml amidon 3 oua zahar vanilat
Mod de preparare:
Ciresele se spala bine si li se inlatura samburii. Intr-un vas se pune untul topit, faina, zaharul, amidonul si se amesteca bine. Peste acestea se adauga laptele si ouale batute spuma. Odata incorporate toate ingredientele, aluatul trebuie sa aiba aspectul celui pentru clatite, adica trebuie sa fie mai fluid, sa poata curge usor in tava. Se tapeteaza o tava cu putin unt si se toarna aluatul, iar peste el se aseaza si ciresele, acoperind toata suprafata tavii. Clafoutis-ul se da la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute, pana ce capata aspectul unei tarte. Cand s-a facut, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Clafoutis de capsuni
Capsunile se spala si se scurg bine de apa, apoi se taie in jumatati. Se incinge cuptorul, apoi se trece la prepararea ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese
Se spala bine ciresele. Apoi, se scot samburii si se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la o lamaie. Se adauga o ... (mai mult)
Citeste -
Lichior de cirese
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se dau deoparte cele stricate. Apoi, se rup coditele si se pun ciresele intr-o... (mai mult)
Citeste -
Compot de cirese
Se spala bine ciresele si se dau deoparte cele care au gauri sau sunt stricate! Apoi, se rup coditele si se pun in apa ... (mai mult)
Citeste -
Caise prajite
Se taie caisele in doua, se scot samburii si se lasa o ora in rachiu de cirese amesteca cu zahar si coaja de lamaie. Se ... (mai mult)
Citeste







