Chec cu prune
Ingrediente:
500 g prune 9 oua 250 g zahar 250 g faina esenta de vanilie 1 lingura gris 1 lingurita praf de copt scortisoara
Mod de preparare:
Prunele se toaca in felii si se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar si lingura de gris. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine, cu zahat, pana devin o spuma consistenta. Peste ele se pun si galbenusurile, impreuna cu vanilia, scortisoara si faina, toate amestecandu-se usor, pentru a incorpora totul. Compozitia se toarna intr-o tava deja pregatita cu hartie de copt, dar nu se pune deact jumatate si cantitatea de compozitie si se coace 15 minute. Dupa ce le 15 minute se pun prunele, se toarna si jumatatea ramasa de compozitie si se mai lasa la copt inca 30 de mnute. Cand e gata, se pudreaza checul cu zahar vanilinat, se lasa putin sa se raceasca, se scoate din tava si poate fi servit imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura rasturnata cu prune
Blatul pentru prajitura se prepara mixand untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si smantana, apoi ... (mai mult)
Citeste -
Gem de prune
Se spala prunele, se taie, se scot samburii si se pun intr-o cratita cu 1kg de zahar, la foc mic, timp de 90 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Magiun de prune
Se pregatesc borcanele! Acestea se sterilizeaza si se pun deoparte. Apoi, se spala bine prunele si se scot samburii. ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de prune
Se infierbanta laptele cu zaharul, se adauga biscuitii rupti bucatele si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga apoi ... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de prune
Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, ... (mai mult)
Citeste -
Compot de prune
Se spala bine prunele, apoi se distribuie in borcane si se adauga cate 2-3 linguri de zahar in fiecare borcan. Se ... (mai mult)
Citeste







