Ardei iuti murati
Ingrediente:
1/2 kg ardei iuti 200 ml otet 200 ml apa 15 grame sare
Mod de preparare:
Dupa ce li s-au taiat cozile mai lungi, ardeii se spala si se pun intr-un castron, se presara cu sarea si se lasa 2-3 ore sau chiar pana a doua zi, ca sa mai piarda din rigiditate. Apa cu otetul se fierbe in clocot si se desarta imediat peste ardeii din borcanul asezat pe 2 cutite; acesta se leaga imediat cu o foaie de nailon.
Se folosesc iarna pentru condimentarea saramurei de peste, ciorbelor etc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saramura de biban
Bibanii se spala, se curata in interior si li se indeparteaza branhiile. Peste perii curatati se presara serea, piperul ... (mai mult)
Citeste -
Crochete de pangasius
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert, apoi se scurg din apa, se paseaza si se pun intr-un bol. Peste cartofi ... (mai mult)
Citeste -
Shaorma de casa
Se spala pieptul de pui, se taie in bucati mici, se condimenteaza cu boia de ardei si se pune putin la fript. Se curata ... (mai mult)
Citeste -
Carnati de porc
Intr-un vas mare, vom pune carnea de porc ce tocmai am dat-o prin masina de tocat. Presaram sarea, piperul cimbrul si ... (mai mult)
Citeste -
Sunca fiarta in zeama de varza
Pregatim o oala mai mare, in care turnam zeama de varza si o punem pe foc. Adaugam piperul, dafinul si ardeii iuti ... (mai mult)
Citeste -
Pui cu urechi de lemn
Pieptul de pui se taie in cubulete si se aseaza intr-un bol. Peste carne adaugam sosul de soia si ardeii iuti tocati ... (mai mult)
Citeste







