Tocanita de cartofi cu carne de porc
Ingrediente:
700 g pulpa de porc 1 kg cartofi 5 rosii 3 cepe 50 ml ulei de masline 1 frunza dafin piper negru sare
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam, apoi ii taiem in cuburi mai mari, carnea, de asemenea o spalam si o portionam in bucati mai mici, cepele le tocam marunt, iar rosiile le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Intr-o tava termorezistenta punem carofii impreuna cu ceapa si carnea de porc, iar deaspura rosiile tocate. Condimentam cu piper si sare, adaugam si frunza de dafin si la final turnam uleiul de masline. Amestecam bine toate ingredientele si dam tava la cuptorul deja incins. De preferat este sa acoperim tava cu un capac sau o folie de aluminiu, pentru a se gati totul la aburi, ca dupa jumatate de ora sa indepartam folia si sa lasam inca o jumatate de ora, pentru ca mancarea sa capete crusta rumena deasupra. Se servete fierbinte, alaturi de o salata de muraturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Piftie de porc
Dupa ce picioarele de porc sunt curatate bine se pun impreuna cu carnea de la capul de porc, urechile de porc si ... (mai mult)
Citeste -
Muschi de porc la cuptor cu cartofi
Carnea se curata si se taie in felii. Se condimenteaza fiecare felie, cu sare, piper, rozmarin si cimbru. Usturoiul se ... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc se spala si se da cu sare. Morcovii, cartofii, ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Carnea se ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de cartofi cu carne de porc
Legumele le curatam si le spalam bine, la fel si carnea este curatata si taiata in cuburi. Cepele le-am taiat marunt, ... (mai mult)
Citeste -
Tocanita de ficat de porc
Ficatul se taie in 4-5 bucati la o portie. Ceapa se taie in felii subtiri. Usturoiul se toaca marunt. Pasta de tomate se... (mai mult)
Citeste -
Ciorba taraneasca de porc
Carnea de porc se curata si se taie in bucatele. Intr-o oala cu apa se pune carnea la fiert si se tine pe foc in jur de ... (mai mult)
Citeste







