Racitura de curcan

Foto - Racitura de curcan
Complexitate: usor Timp de preparare: 160 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 pulpe de curcan 10 g gelatina 2 cepe 1 telina 5 catei usturoi piper negru boabe 2 foi de dafin sare

Mod de preparare:

Pulpele de curcan se curata si se spala bine, apoi se pun la fiert, intr-o oala cu apa si putina sare. Legumele se pun si ele in apa, iar cand totul incepe sa fiarba, se indeparteaza cu o spumiera, toata spuma formata deasupra. Se adauga boabele de piper, dar si dafinul si se tine piftia la fiert, in jur de 3 ore, pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase. Odata fiarta, canea de curcan se scoate din oala, se dezoseaza si se aseaza in bolurile in care se va servi racitura. In zeama in care au fiert atat legumele cat si carnea se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda si usturoiul pisat, apoi se mai lasa pe foc mic doar 5 minute, amestecand des. Cand e gata, zeama se toarna peste carnea din boluri, umpland fiecare bol. Inainte de a fi servita, piftia de curcan se tine la rece cel putin 4 ore, timp in care se va inchega perfect.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Piept de curcan la cuptor

    Piept de curcan la cuptor

    Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste
  • Medalion de curcan

    Medalion de curcan

    Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpe de curcan la cuptor

    Pulpe de curcan la cuptor

    Intr-un castron, se amesteca chimenul, bulionul, usturoiul pisat, untul topit, putina supa de pui si otetul. Se pun ... (mai mult)

    Citeste
  • Snitel de curcan

    Snitel de curcan

    Se taie cu atentie pieptul de curcan. Fileurile obtinute se bat putin cu ciocanul. Apoi, radeti coaja de la o lamaie, ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de gaturi de curcan

    Ciorba de gaturi de curcan

    Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpa de curcan la cuptor

    Pulpa de curcan la cuptor

    Pulpele de curcan se spala si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Peste ele presaram condimentele, avand grija se le ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))