Piftie de curcan
Ingrediente:
2 aripi curcan 2 pulpe de curcan 2 cepe 3 catei usturoi boabe de piper 2 foi de dafin sare 10 gr gelatina patrunjel verde
Mod de preparare:
Se pun intr-o oala bucatile de curcan si se fierb, urmand ca dupa ce au fiert bine, sa se scoata si sa se spele sub un jet de apa rece. Se va utiliza o oala mai incapatoare in care vom pune 5 litri de apa, legumele taiate mai mari, carnea, dafinul, piperul si sarea. Se fierb impreuna cam 3 ore. In acest timp carnea se va curata de pe oase. Dupa cele 3 ore, legumele si carnea se scot din oala, iar in supa obtinuta se pune usturoiul, lasand sa mai fiarba cam 15 minute. Intr-o cana se dizolva gelatina cu apa calda si se toarna si ea in supa. Apoi, supa se trece printr-o strecuratoare, se portioneaza in boluri mai mici, se pun bucati de carne in fiecare bol si se presara patrunjelul. Cand se mai racesc, bolurile cu piftie se dau la rece pana a doua zi, pentru a se inchega bine.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Piept de curcan la cuptor
Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)
Citeste -
Medalion de curcan
Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de curcan la cuptor
Intr-un castron, se amesteca chimenul, bulionul, usturoiul pisat, untul topit, putina supa de pui si otetul. Se pun ... (mai mult)
Citeste -
Snitel de curcan
Se taie cu atentie pieptul de curcan. Fileurile obtinute se bat putin cu ciocanul. Apoi, radeti coaja de la o lamaie, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de gaturi de curcan
Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se spala si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Peste ele presaram condimentele, avand grija se le ... (mai mult)
Citeste