Curcan umplut
Ingrediente:
1 curcan de 3,5 kg 750 g carne de vita si carne de porc tocata 6 caise uscate 6 prune 150 g coacaze 1/2 ceasca coniac ulei de masline patrunjel 3 mere 2 linguri de zahar 1/2 l apa scortisoara sare piper
Mod de preparare:
Pentru sos: se curata, se taie 2 mere in cubulete si se pun intr-o tigaie. Se adauga putina apa, zahar si scortisoara. Se lasa la gatit timp de 10 minute pana se inmoaie.
Pentru umplutura: se curata si se taie marul ramas si caisele. Apoi, se adauga prunele si coacazele si se amesteca bine cu carnea de vita si carnea de porc tocata! Se adauga un strop de coniac, sare si piper!
Se umple curcanul cu compozitia obtinuta si se pune intr-o tava mare. Apoi, se freaca curcanul cu ulei de masline si putin coniac. Se coace la 180 de grade timp de 90 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se stropeste cu sosul obtinut si se decoreaza cu patrunjel!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Piept de curcan la cuptor
Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)
Citeste -
Medalion de curcan
Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)
Citeste -
Pulpe de curcan la cuptor
Intr-un castron, se amesteca chimenul, bulionul, usturoiul pisat, untul topit, putina supa de pui si otetul. Se pun ... (mai mult)
Citeste -
Snitel de curcan
Se taie cu atentie pieptul de curcan. Fileurile obtinute se bat putin cu ciocanul. Apoi, radeti coaja de la o lamaie, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de gaturi de curcan
Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)
Citeste -
Pulpa de curcan la cuptor
Pulpele de curcan se spala si se aseaza intr-o tava termorezistenta. Peste ele presaram condimentele, avand grija se le ... (mai mult)
Citeste







