Friptura de gaina
Ingrediente:
1 gaina 250 ml vin alb 200 ml ulei usturoi piper sare
Mod de preparare:
Gaina, inainte de a fi gatita, se curata bine, se parleste la flacara, pentru a indeparta resturile de puf, se spala si se cresteaza din loc in loc. Apoi se unge cu ulei, se presara piperul, sarea si se aseaza intr-o tava. Adaugam usturoiul pisat si vinul alb. Gatim gaina la cuptor, timp de 1 ora, avand grija sa intoarcem de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni uniform. Cand e gata, se socate din cuptor si se portioneaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gaina umpluta
Orezul se spala si se pune la fiert, impreuna cu ciupercile taite in doua, in zeama de carne. Se adauga untul si sare ... (mai mult)
Citeste -
Supa de chimen
Pentru a pregati supa, mai intai punem la calit intr-o cratita, chimenul. Se va tine la calit cam 2 minute, apoi peste ... (mai mult)
Citeste -
Supa de gaina
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se curata, se spala si se ... (mai mult)
Citeste -
Friptura de vita la cuptor
Muschiul de vita se condimenteaza cu sare si piper, apoi se unge cu putin ulei si se aseaza pe gril, unde va sta cate 3 ... (mai mult)
Citeste -
Friptura de pui la cuptor
Carnea de pui se condimenteaza cu piper, busuioc si maghiran, apoi se aseazape rand, intr-o tava unsa cu ulei. Se ... (mai mult)
Citeste -
Friptura de vita
Intr-un castron, se piseaza boabele de piper si adauga putina sare si usturoiul pisat. Se amesteca bine pana se ... (mai mult)
Citeste