Jeleu de coacaze
Ingrediente:
1 kg coacaze rosii 2 foi de gelatina 400 ml de vin rosu 90 g zahar vanilat pudra 1 praf de scortisoara 1 praf de nucsoara
Mod de preparare:
Coacazele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, iar gelatina se pune la dizolvat in putina apa. Se ia o cratita in care se toarna vinul, se adauga zaharul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba, se adauga in vin coacazele si condimentele si se mai lasa sa fiarba doar cateva minute. Coacazele se scurg apoi din sirop si se aseaza intr-un bol de sticla, iar in siropul de vin ramas in cratita, se toarna gelatina dizolvata amestecand mereu, pe foc mic, iar cand incepe sa se ingroase, se opreste focul si se toarna totul peste coacaze. Jeleul de coacaze se lasa la racit, apoi se da la frigider, pentru a capata consistenta specifica jeleului. Se serveste ca atare, sau insotit de frisca sau crema de ciocolata.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de coacaze
Mai intai se vor spala bine cam 4 borcane de sticla si se vor lasa la scurs. Intr-o cratita se pun coacazele spalate, ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de coacaze
Coacazele se spala bine apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita mai mare se toarna apa, in care se dizolva zaharul si se ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de lamaie
Se inmoaie gelatina cu apa rece, iar dupa 30 minute se toarna peste ea apa clocotita in care s-a pus coaja rasa de ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de portocale
Se pune la fiert zaharul cu apa sau vinul si coaja rasa de la o jumatate de portocala. Se strecoara prin sita sau tifon,... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de visine
Visinile se spala si li se indeparteaza samburii, apoi se pun intr-o cratica incapatoare. Peste ele se adauga zaharul si... (mai mult)
Citeste







