Jeleu de lamaie
Ingrediente:
1/4 pahar zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 pahar zahar tos 1 si 3/4 pahar apa clocotita 20 g gelatina 2 linguri apa rece 200 g frisca batuta
Mod de preparare:
Se inmoaie gelatina cu apa rece, iar dupa 30 minute se toarna peste ea apa clocotita in care s-a pus coaja rasa de lamaie si se amesteca incet pana cand se dizolva, se adauga apoi zaharul si zeama de lamaie si se amesteca din nou. Lichidul se strecoara, iar dupa ce se raceste, se toarna in tavite de la frigider, stropite cu apa. Dupa ce jeleul se intareste complet, se taie cubulete mici, se aranjeaza in pahare si se orneaza cu frisca batuta. In cazul cand se serveste fara frisca, se orneaza cu gem de coacaze sau zmeura. Jeleul se poate turna direct in cupe, inainte de a incepe sa se gelatineze. In acest caz, se orneaza cu frisca batuta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Jeleu de portocale
Se pune la fiert zaharul cu apa sau vinul si coaja rasa de la o jumatate de portocala. Se strecoara prin sita sau tifon,... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de caise
Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de mere
Spalati merele bine, eliminati tulpinile de mere, dar pastrand coaja. Se taie merele in bucati mici si se pun intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de capsuni
Dupa ce se inmoaie gelatina in apa rece timp de 30 minute, se toarna deasupra apa clocotita, amestecand mereu pana cand ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de struguri
Se zdrobesc bine strugurii (aproximativ 1 kg), se strcoara si se masoara zeama. Gelatina se dizolva in apa clocotita ... (mai mult)
Citeste







