Jeleu de portocale
Ingrediente:
2 portocale potrivit de mari 200 g zahar 1 pahar vin alb sau 1 pahar apa si zeama de la o lamaie mare 6 foi gelatina untdelemn pentru forma
Mod de preparare:
Se pune la fiert zaharul cu apa sau vinul si coaja rasa de la o jumatate de portocala. Se strecoara prin sita sau tifon, se adauga zeama de la o lamaie si de la o portocala ( daca siropul este facut cu apa ) si gelatina dizovata in 2 linguri de apa calda. Se amesteca, se toarna jumatate din cantitate intr-o forma unsa cu putin untdelemn si se da la rece; restul se tine la cald. Cand compozitia din forma s-a inchegat, se astern felii e portocale bine curatate de pielita si samburi si se toarna deasupra restul de jeleu. Se da la rece sa se inchege. Se serveste simpla sau cu putina frisca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de caise
Caisele se pun intr-un vas, se toarna sucul de portocale si se pune sa fiarba 15 minute pe foc mic. Se lasa sa se ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Flan de portocale
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, ... (mai mult)
Citeste







