Jeleu de mere
Ingrediente:
7 mere coapte, mari 3 cesti de zahar suc de lamaie 3 cani de apa
Mod de preparare:
Spalati merele bine, eliminati tulpinile de mere, dar pastrand coaja. Se taie merele in bucati mici si se pun intr-o oala. Se adauga apa, se acopera, se fierbe la foc mare. Dupa 15 minute reduceti focul si lasati sa fiarba pana se inmoaie merele, aproximativ 20 de minute. Apoi strcurati sucul intr-o alta oala, adaugati sucul de lamaie, zaharul si amestecati bine. Sucul nou format se fierbe la foc mare pana cand se ajunge la stadiul gel. La final luati oala de pe foc si eliminati spuma de deasupra. Se toarna apoi jeleul fierbinte in borcane si se da la rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tarta cu mere
Se curata merele si se taie felii subtiri. Se topeste untul impreuna cu biscuitii sfaramati. Apoi, se amesteca ouale ... (mai mult)
Citeste -
Suc de morcovi cu mere
Morcovii si merele se spala si se curata de coaja. Apoi le taiem in cuburi mai mari. Folosim un blender in care punem ... (mai mult)
Citeste -
Salata de mere
Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de portocale
Se pune la fiert zaharul cu apa sau vinul si coaja rasa de la o jumatate de portocala. Se strecoara prin sita sau tifon,... (mai mult)
Citeste -
Spuma de mere
Merele, curatate si taiate bucatale, se pun la fiert cu putina apa, zahar si zeama de lamaie. Cand s-au inmuiat, se trec... (mai mult)
Citeste -
Mere caramelizate
Se spala merele si se scoat cozile. Se introduce cu atentie batul in centrul marului. Intr-o cratita, se prepara siropul... (mai mult)
Citeste







