Mere caramelizate
Ingrediente:
3 mere 3 bete de frigarui 180 g sirop de porumb 100 g zahar 60 ml apa colorant alimentar
Mod de preparare:
Se spala merele si se scoat cozile. Se introduce cu atentie batul in centrul marului. Intr-o cratita, se prepara siropul din zahar, apa si putin colorant alimentar si se amesteca bine. Se pune la fiert, la foc mediu, timp de 20 de minute. Se ia de pe foc si se introduce primul mar in siropul obtinut. Se roteste, apoi se scoate si se pune pe o farfurie. La fel se procedeaza si cu celelalte doua mere. Se servesc cu inghetata sau frisca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tarta Tatin
Mai intai se spala merele si se taie in felii, apoi se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida si se ... (mai mult)
Citeste -
Tarta tatin cu mere
Mai intai curatam merele si le taiem in sferturi. Amestecam sucul de lamaie cu 100 g zahar vanilat. Intr-o tigaie, topim... (mai mult)
Citeste -
Budinca de gris cu mere
Intr-o cratita se pune zaharul impreuna cu untul si se pun pe foc. De indata ce zaharul incepe sa se dizolve, se pun ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere caramelizate
Pentru tarta, se pregateste mai intai blatul, pentru care se amesteca faina, impreuna cu ouale, zaharul, untul si un ... (mai mult)
Citeste -
Suc de morcovi cu mere
Morcovii si merele se spala si se curata de coaja. Apoi le taiem in cuburi mai mari. Folosim un blender in care punem ... (mai mult)
Citeste -
Salata de mere
Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)
Citeste







