Tarta Tatin
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj 150 g zahar 40 g unt 5 mere scortisoara 1 lamaie
Mod de preparare:
Mai intai se spala merele si se taie in felii, apoi se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida si se presara scortisoara. Intr-un vas se pune zaharul si se caramelizeaza, iar cand s-a topit, se adauga si untul si se amesteca mereu. Odata obtinut caramelul, se aseaza feliile de mere si se dau prin caramel. Intr-o tava de tarta, se aseaza merele astfel incat sa rezulte un strat uniform de mere, peste ele se intinde foietajul acoperind merele caramelizate si se da tava la cuptor. Dupa aproximativ jumatate de ora, cand devine rumena deasupra, se scoate din cuptor si se rastoarna tarta pe un platou. Se serveste simpla sau insotita de frisca sau crema de fructe.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tarta tatin cu mere
Mai intai curatam merele si le taiem in sferturi. Amestecam sucul de lamaie cu 100 g zahar vanilat. Intr-o tigaie, topim... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu crema de lamaie
Tarta este foarte usor de pregatit, trebuie doar sa realizam aluatul pentru tarta care se prepara mixand toate ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu cartofi
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru tarta, este sa curatam cartofii si sa-i punem la fiert, in apa cu un varf... (mai mult)
Citeste -
Tarta englezeasca
Dupa ce se prepara aluatul de tarta, se coace pe jumatate. Crema se prepara astfel: se bat ouale intregi cu telul ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu dovlecei
Pentru aluat, se amesteca ingredientele bine, pana ce rezulta un aluat usor sfaramicios, apoi se da la frigider, cat ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu mere caramelizate
Pentru tarta, se pregateste mai intai blatul, pentru care se amesteca faina, impreuna cu ouale, zaharul, untul si un ... (mai mult)
Citeste







