Sirop de coacaze
Ingrediente:
1 kg zahar 2 kg coacaze negre 1 l apa
Mod de preparare:
Coacazele se spala bine apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita mai mare se toarna apa, in care se dizolva zaharul si se pune la fiert. Cand incepe sa dea in clocote se adauga fructele si se mai tin la fiert pentru inca 10 minute. Siropul rezultat, se strecoara din cratita in care a fiert, intr-un alt vas, apoi se pune din nou pe foc si se mai fierbe cat sa dea in clocot. Cand e gata, se lasa la racit, apoi se toarna in sticle si se da la frigider. Se serveste ca atare sau cu apa minerala.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Jeleu de coacaze
Coacazele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, iar gelatina se pune la dizolvat in putina apa. Se ia o ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de coacaze
Mai intai se vor spala bine cam 4 borcane de sticla si se vor lasa la scurs. Intr-o cratita se pun coacazele spalate, ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de trandafiri
Intr-o cratita, se pune apa cu zahar si se amesteca pentru a se dizolva bine. Se pune cratita pe foc, timp de 10 minute,... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de lamaie
Se inmoaie gelatina cu apa rece, iar dupa 30 minute se toarna peste ea apa clocotita in care s-a pus coaja rasa de ... (mai mult)
Citeste -
Curcan umplut
Pentru sos: se curata, se taie 2 mere in cubulete si se pun intr-o tigaie. Se adauga putina apa, zahar si scortisoara. ... (mai mult)
Citeste







