Dulceata de coacaze
Ingrediente:
2 kg coacaze negre 2 kg zahar apa
Mod de preparare:
Mai intai se vor spala bine cam 4 borcane de sticla si se vor lasa la scurs. Intr-o cratita se pun coacazele spalate, iar peste ele se adauga zaharul, dar si o cana de apa. Cratita se pune pe foc si se lasa la fiert, pana cand sucul lasat de fructe scade definitiv, iar continutul din cratita devine consistent. Odata ce s-a inchegat dulceata, se opreste focul, apoi se vor umple borcanele de sticla pregatite si se vor sigila.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Jeleu de coacaze
Coacazele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, iar gelatina se pune la dizolvat in putina apa. Se ia o ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de coacaze
Coacazele se spala bine apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita mai mare se toarna apa, in care se dizolva zaharul si se ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste







