Dulceata de fragi
Ingrediente:
1 kg fragi 1 kg zahar 1 lamaie 20 ml rom
Mod de preparare:
Fragii se spala in apa rece si se scurg bine, apoi se pun intr-o cratita, peste ele se adauga zaharul, apoi se pune cratita pe foc. Cand incepe sa se lase sucul din fructe, iar zaharul incepe sa se dizolve, se toarna romul, dar si zeama de la lamaie. Se amesteca des, pentru a nu se lipi si se indeparteaza spuma ce se va forma deasupra, iar cand dulceata incepe sa se ingroase si capata consistenta unei gelatine, se opreste focul. Cand s-a mai racit, se transfera in borcane, care vor fi sigilate si depozitate in camara.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de fragi
Intr-o cratita se pun zaharul si zaharul vanilat si se toarna apa, apoi se pune cratita pe foc si se fierbe siropul ... (mai mult)
Citeste -
Lichior de fragi
Fragii se spala, si se scurg bine de apa. Intr-o cratita se toarna apa, in care se adauga zaharul, apoi se pune pe foc. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu fragi
Mai intai, se pune untul ce a stat la temperatura camerei, intr-un bol, peste el se adauga 150 de grame de zahar si se ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste







