Compot de fragi
Ingrediente:
3 kg fragi 1 kg zahar 3 l apa 1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun zaharul si zaharul vanilat si se toarna apa, apoi se pune cratita pe foc si se fierbe siropul obtinut. Fragii se spala si se scurg de apa, apoi se aseaza in borcane. Cand siropul este gata, se toarna peste fragi cat sa-i acopere, apoi se sigileaza borcanele si se pun la rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Lichior de fragi
Fragii se spala, si se scurg bine de apa. Intr-o cratita se toarna apa, in care se adauga zaharul, apoi se pune pe foc. ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de fragi
Fragii se spala in apa rece si se scurg bine, apoi se pun intr-o cratita, peste ele se adauga zaharul, apoi se pune ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu fragi
Mai intai, se pune untul ce a stat la temperatura camerei, intr-un bol, peste el se adauga 150 de grame de zahar si se ... (mai mult)
Citeste -
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Tort cu fructe
Intr-un bol, se amesteca galbenusurile, peste care punem esenta de vanilie si zaharul. Cand au devenit cremoase, se ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste







