Dulceata de catina
Ingrediente:
1 kg boabe de catina 800 g zahar 2 cani apa suc de la o lamaie
Mod de preparare:
Boabele de catina se spala bine, dupa care se pun la fier cu 2 linguri de zahar timp de 5 minute. Cand incepe sa fiarba se pune si restul cantitatii de zahar si se ameteca bine timp de 15 minute. La sfarsit se adauga zeama de la o lamie. Se toarna fierbinte in borcane si se depoziteaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sirop de catina
Fructele de catina se spala in apa rece si se scurg bine, apoi se pun intr-un blender si se paseaza. Se adauga mierea si... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de afine
Se spala bine afinele si se indeparteaza coditele si frunzele. Apoi, se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si apa, cat... (mai mult)
Citeste







