Compot de piersici
Ingrediente:
2 kg piersici 350 g zahar apa
Mod de preparare:
Se spala bine piersicile. Acestea se pot decoji, in functie de preferinte. Cea mai usoara metoda este sa le puneti la fiert intr-o cratita si apoi se vor decoji cu usurinta. Se scot samburii. Apoi, se spala bine borcanele (7-8 borcane de nivel mediu - 750 ml). Se introduc piersicile taiate in borcane si se toarna peste ele apa in care au fiert impreuna cu 4 linguri de zahar in fiecare borcan. Se pun capacele si se leaga cu celofan. Apoi, se pun borcanele intr-o cratita si se adauga apa calda. Se lasa la fiert timp de o ora. Cand sunt gata, se stinge focul si se lasa la racit pana a doua zi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piersici
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 180 de grade. Se pregateste tava cu hartie de copt. Intr-un castron, se... (mai mult)
Citeste -
Smoothie cu piersici
Se foloseste un blender in care se pun feliile de banane, piersicile feliate, cubuletele de pepene si gheata. Se ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu piersici
Intr-un castron se pune faina impreuna cu untul, zaharul, ouale batute si laptele. Se amesteca bine, iar aluatul obtinut... (mai mult)
Citeste -
Pandispan cu piersici
Mai intai se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase diferite. Albusurile se bat spuma, iar cand devin ... (mai mult)
Citeste -
Crema de piersici
Piersicile se fierb inabusit cu apa, zaharul si cu zeama de lamaie pana se inmoaie bine. Se trec prin sita, se adauga ... (mai mult)
Citeste







