Ciorba radauteana
Ingrediente:
6 pulpe de pui 130 g teluna 2 ardei capia 1 ceapa 7 catei de usturoi 3 morcovi 1 pastarnac 3 galbenusuri 30 ml otet 200 g smantana patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Se spala si se curata legumele. Usutoriul se piseaza, patrunjelul se toca foarte marunt. Apoi, se spala si se curata de pielita pulpele de pui. Intr-o oala, se pun aproximativ 4 l de apa si se lasa la fiert pulpele de pui impreuna cu ceapa, morcovii, telina si ardeii. Dupa 45 de minute, se lasa legumele impreuna cu carnea la scurs. Cand s-au racit legumele, se toaca morcovii in bucati mici, se decojeste ardeiul si se taie cubulete. In schimb, ceapa si pastarnacul se mixeaza cu blenderul pana devine piure. Apoi, se curata carnea pe de oase si se taie marunt. Se pastreaza doar 350 ml de supa in care au fiert legumele si carnea. Se toarna intr-un castron si se lasa deoparte. Se bat galbenusurile, se adauga smantana si se amesteca bine! Peste compozitia obtinuta, se pune usturoiul pisat si supa ramasa. Apoi, se pune pe foc si se adauga piureul de ceapa si pastarnac. Dupa ce amestecati, puneti si bucatile de carne. La final, se adauga legumele tocate marunt si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba putin. Se stinge focul si se adauga otetul si patrunjelul tocat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de porc cu smantana
Mai intai pregatim o oala cu apa, pe care o punem pe foc. Costita de porc se portioneaza si se spala bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de ciocanele
Carnea de porc se spala bine, apoi se portioneaza si se pune in oala de ciorba, peste carne se toarna cam 5 l de apa si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste
Pestele se curata bine si se portioneaza. Intr-o oala mai mare, punem ceapa tocata si calim 3 minute, cu putin ulei, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi cu carnati
Mai intai, legumele se curata, se spala si se toaca marunt, cartofii se taie in cubulete, iar carnatii in rondele. Se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de porc cu tarhon
Carnea de porc se curata si se portioneaza in bucati mai mici, apoi ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste pescareasca
Pestele il taiem in bucati si il punem la fiert in oala de ciorba. Cand au fiert bucatile de peste, se scot si se ... (mai mult)
Citeste







