Chiftele de post
Ingrediente:
500 g ciuperci 2 cartofi 40 g orez 2 cepe faina boia 1 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta oala mai mica, se pune si orezul la fiert. Intre timp, se toaca ceapa si se pune la calit, iar ciupercile se taie marunt. Cand s-au fiert cartofii, se scurg din apa, se paseaza cu ajutorul unei furculite, peste ei adaugam si orezul fiert, patrunjelul tocat, dar si ciupercile. Se condimenteaza cu sare, piper si boia, iar cand am omogenizat amestecul, formam chiftelele cu ajutorul unei linguri, le dam prin faina si le asezam intr-o tigaie cu ulei incins. Se rumenesc pe ambele parti, iar cand sunt gata, se servesc calde.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de boeuf cu maioneza de post
Fierbem cartofii, pastarnacul si morcovii, iar cand s-au innabusit, ii scoatem si ii lasam la scurs. Cand s-au mai ... (mai mult)
Citeste -
Pizza de post
Aluatul se pregateste din faina, apa, ulei si drojdie, se framanta bine si se lasa la dospit cam o jumatate de ora. ... (mai mult)
Citeste -
Clatite de post
Pentru a prepara clatitele de post, trebuie sa punem intr-un bol mai mare faina, peste care turnam apa minerala treptat.... (mai mult)
Citeste -
Chiftele cu sos
Legumele se curata si se spala, apoi morcovul si cartoful se dau pe razatoare si se scurg de sucul lasat. Ceapa si ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de broccoli
Intr-un castron, se pun ouale impreuna cu faina si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga broccoli ... (mai mult)
Citeste -
Scovergi de post
Se amesteca faina impreuna cu drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, se presara sera si se toarna apa calda. Toate... (mai mult)
Citeste