Briose cu ciuperci
Ingrediente:
400 g faina 200 ml lapte 60 g unt 8 ciuperci 20 g telemea 50 g cascaval 3 oua 1 praf de copt marar sare piper
Mod de preparare:
Intr-un vas, se cerne faina, peste aceasta se adauga praful de copt, cele 3 oua batute spuma, un praf de sare si putin piper. Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoare si se adauga in vasul cu faina. La final se pun untul ce a stat la temperatura camerei, dar si ciupercile taiate cubulete, apoi se toarna laptele, pentru a lega intreaga compozitie si mararul tocat fin. Se folosesc forme de briose ce vor fi tapetate cu unt si unplute pana la jumatate, pentru a lasa spatiu brioselor sa creasca. Briosele cu ciuperci se dau la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute, iar cand sunt gata se scot din forme si se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Briose pizza
Sunca, ciupercile si ardeiul se taie cubulete, iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Ouale se bat cu o furculita, se ... (mai mult)
Citeste -
Briose pufoase
Se bat cele 2 oua bine, cu zahar, pana capata aspectul unei creme. Se aduga peste ele esenta, margarina si laptele si se... (mai mult)
Citeste -
Muffins cu banane
Briosele se realizeaza foarte usor. Nu trebuie decat sa amestecam bananele pasata cu zaharul, oul si untul. Peste ele se... (mai mult)
Citeste -
Briose cu visine
Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Briose cu afine
Afinele se spala si se lasa la scurs. Aluatul se pregateste amestecand faina cu praful de copt, peste ea se adauga untul... (mai mult)
Citeste







